FIBER BIRU

Wednesday, September 22, 2010

USMSecure di WINDOWS XP

Camne lak boleh sambung USMSecure tu guna Windows XP...Bukan masa minggu orientasi tu, ada yang cakap tak boleh...

Yeah!!!!
Dalam dunia komputer nie... Semua boleh buat...

Jom cte camne nak setting benda tu
Aku bagi gambo je la...
Senang sket korang nak Paham
USMSecure setting for windows XP




Step dia sama je macam nak setting USMHotspot aritu...
Cuma ada kelainan sket dekat setting network authentication..

ok ni gambonya
Network name tu letak ar USMSecure... jgn letak UMwpa... Sah tak boleh...
setting2 seterusnya

 

Camtu je la....

Kelainan pada setting je...

Selamat mencuba ya...

Adios

4 comments:

scarxoxo said...

salam, tanya sikit ye. dekat setting tu takde WPA2 pon? WPA adela, mcm mana eh?

Shazmil said...

Salam...
Mungkin laptop saudari Windows XP Service Pack 2...
Jadi, kena upgrade jadi Service Pack 3. Kena download kat link ni dulu..

http://download.microsoft.com/download/d/3/0/d30e32d8-418a-469d-b600-f32ce3edf42d/WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU.exe

Pastu install macam biasa..

^_^

scarxoxo said...

ahaaa yes, dah upgrade jd sp3 now dh bleh connect dgn usmsecure ;) tq so muchhh. but, but, but. suddenly, harini laptop buat hal after upgrade to. bila nk start, ade error "cannot find autochk - skipping autocheck" then dia asyik restart je. pfft ;( ade kaitan tk? maybe driver tk compatible dgn service pack 3?

Shazmil said...

maaf atas kerosakan tu...
ada kuar blue screen kan?

mungkin disebabkan software tuneup atau registry cleaner.
sebab ada kerosakan sket pada system.

artikel mengenai kerosakan tu..

http://forums.techguy.org/windows-xp/814780-solved-xp-cant-find-autocheck.html

Kalo nak repair susah sket...